Δράσεις

 

Ψυχαγωγικές

Pool Party για καλό σκοπό

Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει «Pool Party για καλό σκοπό», αύριοΔευτέρα, 09/08 ώρα 17:00 στο Κολυμβητήριο Αγλαντζιάς.

Θα συλλέγονται **είδη πρώτης ανάγκης καθώς και χρηματικό ποσό για βοήθεια στους πληγέντες της Ελλάδας.

Θα διεξάγονται δειγματοληψίες για εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

** Ξηρά Τροφή,Κονσέρβες (με αυτόνομο άνοιγμα),Νερά,γάλα εβαπορέ,Χυμοί.

Θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19.
Απαραίτητη η προσκόμιση Safepass.

9.jpg

Καρναβαλο-party @box-t

🎊 —Καρναβαλο-party—🎊

Η Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ διοργανώνει το πιο #Ξέφρενο πάρτι της πόλης.🤡

🎈Ημέρα Δευτέρα 24/02 και ώρα 09:00 μ.μ , ανεβάζουμε τους καρβαλίστικους-ρυθμούς μας μαζί με Dj Mike στο BOX-T(Αγλαντζιά).

€3 w. 1 🥃(shot).
Κρατήσεις: 97765254 ΛΟΥΚΙΑ.
—Με πολλές εκπλήξεις—
•Εσύ, θα το χάσεις;

Unlocked @STATE_night_club

~Will you be my valentine?💌❣️

Η Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ διοργανώνει το πιο ανεβαστικό πάρτι της πόλης.
Την Τρίτη 11/02 και ώρα 23:55 στο State Night Club σας περιμένουμε για να #🔓ξεκλειδώσουμε τις καρδιές μας είτε είστε #Σινγκλ είτε σε #Σχεση. Διασκεδάζουμε σε ένα pre-Valentines πάρτι παρέα με τον DJ Taliadoros.
-Είσοδος: 6€ με 🍸/5€ στην 🍾.
Πληροφορίες/Κρατήσεις: Λουκία 97765254

Εντεχνολαϊκή Βραδιά

@Box-T

Η ΦΠΚ Πρωτοπορία Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί σε μία εντεχνολαΐκη βραδία στο Box-t , μαζί με τον Θεόδουλο Λάμπρου και την κιθάρα του.
Είσοδος:€3
Πληροφορίες/Κρατήσεις: Μαρία 99813162

8.jpg

Unlocked

UNL🔓CKED
Μore than a night!
———A New Era———
H Φ. Π. Κ Πρωτοπορία Πανεπιστημίου Κύπρου ξεΚλειδώνει αυτή την Τρίτη το 1ο πάρτυ του 2020 στο State Night Club!
Ετοιμαστείτε για #unlocked...*more than a Night*.

Παρέα με τον Dj Nicolas Taliadoros ο οποίος θα μας ξεσηκώσει με τις μεγαλύτερες Ελληνικές και Ξένες επιτυχίες!

STΛTE Night Club
Tuesday 28th of January
Reserv:📞97765254
Doors open-23:30
Price: €6/ first drink free / €5 on bottle/.

Brunch Time @Box-T

Η ΦΠΚ Πρωτοπορία σας προσκαλεί σε brunch με υπέροχους συνδιασμούς γεύσεων που ικανοποιούν όλα τα γούστα.
Το διάβασμα, σε συνδυασμό με ένα καλό πρωινό/μεσημεριανό και ένα τονωτικό καφέ μπορεί να δώσει το κατάλληλο αποτέλεσμα.
Λοιπόν, με βιβλία και μη, σας περιμένουμε εκει!
Τιμή: €10 με καφέ και brunch της επιλογής σας
Πληροφορίες-Κρατήσεις: Λουκία 97765254

12.jpg

WELCOME_BACK με ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΤΣΟ Live

Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ σας προσκαλεί στην πρώτη μπουάτ για το 2020!
————————————————
◾️Στην παρέα μας θα βρίσκεται ο Βύρωνας Πότσος ο οποίος θα μας χαρίσει ένα έντεχνο μοναδικό Live στο DowntownLive!

▫️Την βραδιά θα αρχίσει ο DjTaliadoros στα decks.

▫️Τιμή:6€ με ποτό
📞Κρατήσεις: Λουκία 97765254

 

Ενημερωτικές

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (International Youth Day)

H ημέρα αυτή απευθύνεται στη νεολαία όλου του πλανήτη και τα προβλήματα που οι νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν.

Ως Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Πανεπιστημίου Κύπρου θεωρούμε την ημέρα αυτή ορόσημο για κάθε νέο. Υπενθυμίζει ότι ο κόσμος βασίζεται στη δύναμη των νέων, τις γνώσεις, τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητά τους για τη βιωσιμότητα του πλανήτη.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες «Οι νέοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Η πανδημία του COVID-19 ανέδειξε την τρομερή ανάγκη για το είδος της μετασχηματιστικής αλλαγής που επιδιώκουν και οι νέοι πρέπει να είναι πλήρεις συνεργάτες σε αυτήν την προσπάθεια»

fpk8.jpg

Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μέγαρο με τον κ. Γιώργο Α. Χρυσοστόμου, Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) και την κα Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, Κοσμήτορα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ)

Εκπρόσωποι της παράταξής μας πραγματοποιήσαν, συνάντηση – συζήτηση με τον Πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ κ. Γιώργο Α. Χρυσοστόμου και το Μέλος του ΕΣ Κλέα Παπαέλληνα, αξιόλογα άτομα που υπηρετούν τον Αθλητισμό, τον Ολυμπισμό και την Ολυμπιακή Παιδεία από σημαντικές θέσεις, στην Κύπρο και το εξωτερικό.

H παράταξή μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην κοινωνική και επαγγελματική ανέλιξη και αποκατάσταση του φοιτητή. Η πνευματική, εκπαιδευτική και πολιτισμική διάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι αυτή που προσδιορίζει τη μελλοντική πορεία του αθλητισμού. Είναι διεθνώς αποδεκτό, ότι προς την κατεύθυνση αυτή αναγνωρίζεται η ανάγκη διατήρησης και διάδοσης των αξιών του Ολυμπιακού Πνεύματος που θεμελιώνουν τη σύγχρονη Ολυμπιακή Φιλοσοφία.

Όσα συζητήθηκαν μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά: https://bit.ly/3Cylgo6.

fpk6.1.jpg
fpk 6.2.jpg

Συνάντηση με το Γραφείο Erasmus του Πανεπιστημίου Κύπρου

Εκπρόσωποι της παράταξής μας πραγματοποίησαν, την Παρασκευή 30 Ιουλίου, συνάντηση – συζήτηση με την υπεύθυνη του Γραφείου Erasmus του Πανεπιστημίου Κύπρου κ.Έμμα Ζένιου, για θέματα που αφορούν τη φοιτητική κοινότητα.

Αναλυτικά όσα συζητήθηκαν μπορείτε να δείτε:  https://bit.ly/2WIs6Xx.

Ως Φ.Π.Κ Πρωτοπορία Πανεπιστημίου Κύπρου βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Γραφείο Erasmus για την ενίσχυση και ενδυνάμωση της αξίας του πτυχίου μας και του Πανεπιστημίου. Προωθούμε και στηρίζουμε τους θεσμούς που μπορούν να βοηθήσουν στη γόνιμη διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας.

fpk5.jpg

Συνάντηση με το Γραφείο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου

Εκπρόσωποι της παράταξής μας πραγματοποίησαν, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, συνάντηση – συζήτηση με το Γραφείο Σταδιοδρομίας με θέματα την πρακτική άσκηση, την τοποθέτηση των φοιτητών σε οργανισμούς/ διασύνδεση του Πανεπιστημίου μας με την αγορά εργασίας, καθώς επίσης τις προτάσεις μας γύρω από τα θέματα αυτά.

Συζητήθηκαν τα πιο κάτω:

1. Ενδυνάμωση της πρακτικής άσκησης σε όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου

2. Τοποθέτηση περισσότερων φοιτητών σε Οργανισμούς

3. Εκσυγχρονισμός στον τρόπο ενημέρωσης δράσεων του Γραφείου.

→ Δημιουργία Application

Αναλυτικά όσα συζητήθηκαν μπορείτε να δείτε: https://bit.ly/3iTU4ao

Ως Φ.Π.Κ Πρωτοπορία Πανεπιστημίου Κύπρου βρισκόμαστε ανέκαθεν σύμφωνοι με τη συνεχή ενίσχυση και ενδυνάμωση του θεσμού της πρακτικής άσκησης στο Πανεπιστήμιο και οποιωνδήποτε θεσμών μπορούν να μας βοηθήσουν για τη γόνιμη διασύνδεσή μας με την αγορά εργασίας.

fpk2.jpg

Συνάντηση με Δήμαρχο Αγλαντζιάς κ. Αντρέα Κωνσταντίνου

Στην σημερινή συνάντηση μας με τον Δήμαρχο Αγλαντζίας κ. Αντρέα Κωνσταντίνου, συζητήσαμε θέματα που αφορούν την κοινότητα της Αγλαντζιάς. Το όραμα μας, για βελτίωση και εκσυγχρονισμού της Αγλαντζιάς βρήκε σύμφωνο τον κ. Κωνσταντίνου.

Αρχικά, συζητήσαμε για την εγκατάσταση Wi-Fi σε διάφορους δημόσιους χώρους του Δήμου Αγλαντζιάς, ώστε να παρέχετε εύκολη πρόσβαση σε όλους τους φοιτητές και κατοίκους της Αγλαντζιάς στο διαδίκτυο. Επιπλέον, προχωρήσαμε σε περαιτέρω συζητήσεις για την δημιουργία εκπτωτικής κάρτας σε διάφορα καταστήματα/ υπηρεσίες του δήμου.

Έπειτα, προτείναμε την δημιουργία χώρου καινοτομίας και εκσυγχρονισμού στον δήμο, ώστε οι φοιτητές να μπορούν να αναπτύσσουν τις τεχνολογικές, κοινωνικές και επιχειρηματικές τους δεξιότητές στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της μηχανικής σε συνδυασμό με την τέχνη, το σχεδιασμό και την κριτική σκέψη ( εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού με 3D printers, Arduino programming, autocad κ.α).

Ακολούθως, συζητήσαμε για την οργάνωση περιβαλλοντικών δράσεων σε συνεργασία του δήμου και της παράταξης μας. Συγκεκριμένα, συζητήσαμε για την καλλιέργια του περιβαλλοντικού χαρακτήρα καθώς και την προώθηση της ανακύκλωσης στον δήμο.

Ως Φ.Π.Κ Πρωτοπορία Πανεπιστημίου Κύπρου, θα συνεχίσουμε την άψογη συνεργασία μας με τον Δήμο της Αγλαντζιάς, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε τις ανάγκες των φοιτητών και των κατοίκων της κοινότητας της Αγλαντζιάς.

fpk1.jpg

Οικονομικές Προοπτικές και Επαγγελματικές Ευκαιρίες του Αυριο

Εκδήλωση με θέμα «Οικονομικές προοπτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες του αύριο». Ανοιχτή συζήτηση για την εικόνα της οικονομίας σήμερα και τις μελλοντικές εκτιμήσεις καθώς και για τις ευκαιρίες εργοδότησης που προκύπτουν.
Κεντρικοί ομιλιτές ο τέως Υπουργός Οικονομικών κ.Χάρης Γεωργιάδης και ο βουλευτής-μέλος της επιτροπής οικονομικών της βουλής κ. Ονούφριος Κουλλά.

👉Τετάρτη 26/02 || 19:30
👉Κτήριο ΧΩΔ01 || Αίθουσα 110

Ενδοοικογενειακή

Παιδική Βία

Ένα φαινόμενο το οποίο είναι πολύ σημαντικό να σταματήσει να υφίσταται είναι η παιδική ενδοοικογενειακή βία. Στην εκδήλωση, οι ομιλητές μας θα μας αναλύσουν για το πως οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι αρμόδιοι κοινωνικοί λειτουργοί πρέπει να συμπεριφέρονται ώστε να συνεισφέρουν στον τρόπο που θα εξαλειφθεί το φαινόμενο, αλλά και το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε αυτά τα παιδιά.

🗓Τετάρτη, 19/2
🕕18:00
📍Κτίριο Συγκλήτου ‘Αναστάσιος Λεβέντης’, Αίθουσα Β108

Εκδήλωση με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη -Το μέλλον σήμερα- . Ρομποτική-Νανοτεχνολογία». Στόχο έχει την ανταλλαγή απόψεων σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς, αλλάζοντας έτσι το πλαίσιο εκπαίδευσης και επαγγελματικής αποκατάστασης.

📅 18/02/2020
⏰ 18:30 μ.μ
📍Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου · αίθουσα LCR012

▪️Ομιλητές:
κ.Μαρία Μιλτιάδου(Υπεύθυνη Λειτουργός Α’ ΟΝΕΚ)
κ.Χάρης Θεοχαρίδης(καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου

Τεχνητή Νοημοσύνη

Το μέλλον σήμερα

Τεχνητή Νοημοσύνη

Το μέλλον σήμερα

Εκδήλωση με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη -

Το μέλλον σήμερα- . Ρομποτική-Νανοτεχνολογία». Στόχο έχει την ανταλλαγή απόψεων σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς, αλλάζοντας έτσι το πλαίσιο εκπαίδευσης και επαγγελματικής αποκατάστασης.

📅 18/02/2020
⏰ 18:30 μ.μ
📍Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου · αίθουσα LCR012

▪️Ομιλητές:
κ.Μαρία Μιλτιάδου(Υπεύθυνη Λειτουργός Α’ ΟΝΕΚ)
κ.Χάρης Θεοχαρίδης(καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου

Δεοντολογία στις Κοινωνικές

και Πολιτικές Επιστήμες

Η εκδήλωση, με θέμα τη Δεοντολογία στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες, στόχο έχει την ενημέρωση των φοιτητών για τις προκλήσεις σε θέματα δεοντολογίας που αντιμετωπίζει ένας επαγγελματίας στους χώρους της ψυχολογίας, της δημοσιογραφίας, της νομικής και στον χώρο της πολιτικής αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία.
Ομιλητές θα είναι ο κλινικός ψυχολόγος κ. Θέμης Αντωνίου, η δικηγόρος κ. Στάλω Παπουή και ο δημοσιογράφος κ. Σάββας Ιακωβίδης. Στόχος της εκδήλωσης η ενημέρωση των φοιτητών για τις προσκλήσεις δεοντολογίας που αντιμετωπίζει ένας επαγγελματίας στους προαναφερθέντους χώρους εργασίας. Θα μας υποδείξουν τους τρόπους αντιμετώπισης των δεοντολογικών και ηθικών ζητημάτων, μεταξύ των επαγγελματιών και μεταξύ επαγγελματία με πελάτη.

📅 Δευτέρα, 27/1
⏰ 18:00
📍 LCR012/Βιβλιοθήκη

Άπο τη Φιλοσοφική Σχολή στην Αγορά Εργασίας

Η εκδήλωση απευθύνεται στους φοιτητές της φιλοσοφικής σχολής και στόχος της είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει. Οι δυο ομιλητές θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους τόσο εντός όσο και εχτός του τομέα και θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τις ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν.Αναμφίβολα η σχολή προσφέρει τα εχέγγυα για ένα λαμπρό μέλλον, σας προσκαλούμε να τα συζητήσουμε.
Ομιλητές:
Σταύρος Σταύρου Λειτουργός-Συντονιστής Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης Υπουργείου Παιδείας Λάρνακος/Αμμοχώστου
Δημήτρης Δημητρίου
Ακόλουθος // Διπλωματική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών

Πέμπτη, 23/1,
⏱19:00
📍Βιβλιοθήκη, LCR 014

 

Περιβαλλοντικές

Άπο τη Φιλοσοφική Σχολή στην Αγορά Εργασίας

Η κρίση του περιβάλλοντος είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και μόνο μια παγκόσμια ενεργοποίηση θα το λύσει.
🍃🌍♻️
Ως ΦΠΚ Πρωτοπορία, στα πλαίσια της προσπάθειας μας για προστασία του περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, σήμερα καθαρίσαμε την παραλία στην περιοχή Ορόκλινης.
Καθαρίζουμε τις παραλίες μας, καθαρίζουμε το σπίτι μας.
#stayECO
#WeChooseTheRightPlanet
#fpkucy

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποιήσαμε Δεντροφύτευση στον Λόφο του Απαλού στα Λατσιά.Ευχαριστούμε τον Δήμο Λατσιών Δήμος Λατσιών για την δωρεάν παραχώρηση10 δενδρυλίων καθώς και λαστίχου άρδευσης.Το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε είναι η μήτρα που μας γέννησε, για αυτό και η προστασία και η διατήρηση της ποιότητάς του αποτελεί ανάγκη για να επιβιώσουμε σε αυτό το «μεγάλο σπίτι», τον πλανήτη μας.