ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

 
proporia symbol.jpg

Ιδεολογία

Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, είναι Αυτοτελής, Πρωτοπόρος, Μαζική, Αυτόνομη, Δημοκρατική, Συνδικαλιστική οργάνωση φοιτητών. Αγωνίζεται στα ίδια ιδεολογικά πλαίσια με το Δημοκρατικό Συναγερμό. Συμμετέχει, έτσι, σε όλα τα όργανα του, μεταφέρει τις απόψεις των φοιτητών στη Βουλή μέσω των βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού και οι αντιπρόσωποι της ψηφίζουν για όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που συζητούνται στα όργανα αυτά, δίνοντας άμεσα και δυναμικά το δικό της στίγμα σε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις.

 
proporia symbol.jpg

Ιστορία

Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Πανεπιστημίου Κύπρου ιδρύθηκε το 1993 και δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο του Πανεπιστημίου, με μόνο γνώμονα και σκοπό τη δυναμική προάσπιση και αποτελεσματική προώθηση των συμφερόντων της φοιτητικής κοινότητας.

 

Όραμα

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ χαράσσει το δρόμο για το μέλλον. Αγωνίζεται ασταμάτητα, με κινητήρια δύναμή της την εμπιστοσύνη με την οποία οι φοιτητές την περιβάλλουν. Η εμπιστοσύνη αυτή έδωσε στην ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 10 από τις 21 έδρες Εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φ.Ε.ΠΑΝ., 50 από τις 87 έδρες στα Συμβούλια των Τμημάτων και 11 από τις 20 έδρες στα Συμβούλια των Σχολών.

• Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, πρωτοπορεί τόσο στις εκδηλώσεις (πολιτιστικές, πολιτικές, ακαδημαϊκές και ψυχαγωγικές), όσο και στην έκδοση εντύπων. Εκδίδει τη μηνιαία φοιτητική εφημερίδα «Πρωτοποριακά Νέα» και το μοναδικό φοιτητικό περιοδικό στο χώρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, «Φοιτητικοί Αντίλαλοι». Όλα τα τεύχη του περιοδικού αποστέλλονται δωρεάν σε όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου. Επίσης, η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ εκδίδει το «Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο» και τον «Οδηγό Σπουδών και Ψυχαγωγίας». Παράλληλα, τα Συμβούλια Τμημάτων και Σχολών της παράταξης, εκδίδουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα δικά τους έντυπα.

• Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ προωθεί το διάλογο με τις υπόλοιπες παρατάξεις και πιστεύει ότι οι μάχες κερδίζονται μέσα από τη συνεργασία όλων των δυνάμεων και όχι μέσα από την αντιπαράθεση.

• Παράλληλα, η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα και εκτός του Πανεπιστημίου με πρωταρχικό στόχο και προσανατολισμό τη συμβολή στον αντικατοχικό αγώνα, αλλά και τη συνολική προσφορά στα κοινά.

• Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στοχεύει στην εξεύρεση μιας λειτουργικής λύσης, η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αποκλείει την πιθανότητα επανάληψης γεγονότων του παρελθόντος.

• Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αγωνίζεται για τη διατήρηση της ελληνικής μας ταυτότητας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στηρίζεται στον αλληλοσεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας, στην ειρηνική συμβίωση και συνεργασία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών και Λατίνων.